Συνάντηση εθελοντριών Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Τα συσσίτιά δεν θα κάνουν διακοπές το καλοκαίρι για 10η συνεχόμενη χρονιά

Ήταν η τελευταία Κυριακή του Ιουνίου 2011 όταν έγινε η πρώτη συνάντηση ενοριτών του Ι.Ν. Αγίου Δημήτριου με σκοπό την δημιουργία εθελοντικών ομάδων για την συγκρότηση συσσιτίων. Η οικονομική κρίση ανάγκασε την εκκλησία να ξαναδημιουργήσει, μετά το 1942-44, και πάλι συσσίτια. Πέρασαν από τότε 10 χρόνια συνεχούς και αδιάκοπης προσφοράς. Ο αριθμός των μερίδων που κάποια περίοδο ακούμπησε τις 300 ημερήσιος, μέσα στα 10 χρόνια προσφοράς ξεπέρασε τις 460.000 προς ενίσχυση των συνανθρώπων μας. Την ίδια ώρα, τεράστιος είναι ο αριθμός των ρούχων, των σχολικών ειδών, των μηνιαίων πακέτων που έχουν χορηγηθεί στους συνάνθρωπους μας, ενώ ξεπέρασαν κατά πολύ τις 2.500 οι μαθητές που βοηθήθηκαν στο κοινωνικό φροντιστήριο από 400, περίπου, εθελοντές-καθηγητές που συμμετείχαν στη προσπάθεια μας.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο, θέλοντας να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές, εθελόντριες, προσέφερε δείπνο στον προαύλιο χώρο του ναού, κάτω από το πλάτανο, ακόμα τόπο μαρτυρίου του Αγίου νεομάρτυρα Ιωάννου του Βραχωρίτη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιουνίου. Σε μια περίοδο που ο Covid-19 δημιούργησε έντονα συναισθήματα φόβου, σύγχυσης και περιορισμών, οι εθελόντριες με προσωπικό τους ρίσκο δεν σταμάτησαν ούτε μια μέρα την προσφορά τους και αποφάσισαν να διατηρήσουν τα συσσίτια χωρίς ‘’διακοπές’’ και για 10η συνεχή χρονιά να μην ανασταλεί η λειτουργία τους ούτε μια μέρα. Με το σύνθημα : ¨Δεν προδίδω, Δεν παραδίδω, Προχωρώ¨ θα συνεχίσουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο, χωρίς να περιμένουν ανταπόκριση πάρα μόνο το χαμόγελο του. Τέλος, τοι εκκλησιαστικό συμβούλια και οι εθελοντές, ευχαριστούν θερμά όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, είτε προσφέροντας από το υστέρημα τους, είτε ενισχύοντας αγοράζοντας τα προϊόντα κτήματος Ταξιαρχών.

Ευχόμαστε ο Θεός να χαρίζει σε όλους υγεία, ενότητα και ευλογία