Εθελοντές Διασώστες Αγρινίου: Απόψε στις 20.45 η πρώτη συνάντηση μελών φίλων

0
35

Συγκροτήθηκε με καταστατικό η νέα εθελοντική δράση του Αγίου Δημητρίου. Η πρώτη συνάντηση των μελών φίλων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το βράδυ, ώρα 20.45, αμέσως μετά τον πανηγυρικό εσπερινό προς τιμή του νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννου του Βραχωρίου, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΚΟΣΜΑΣ.

Οι Εθελοντές Διασώστες Αγρινίου (Ε.Δ.Α. με σήμα τον Σταυρό και την Ελληνική σημαία) θα έχουν ως σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος , την προστασία των συνανθρώπων και την διαφύλαξη της Ελληνορθοδόξου Παράδοσης. Στις δραστηριότητες των Εθελοντών Διασωστών Αγρινίου θα είναι: η εκπαίδευση για δασοπυρόσβεση, η εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες, για διάσωσης συνανθρώπων από καταστροφές, σεισμούς πλημμύρες χιόνια πανδημίας κ.λ.π. Οι Εθελοντές Διασώστες Αγρινίου δεν θα έχουμε καμία σχέση με πολιτικούς φορείς και θα σταθούμε αν και όποτε χρειαστεί δίπλα στις επίσημες αρχές του κράτους για το καλό της κοινωνίας. Είναι δεκτοί όλοι, άνδρες και γυναίκες που αγαπούν με αγνό τρόπο τον Χριστό και την Ελλάδα. Η σωστή εκπαίδευση θα μας κάνει ικανούς να προστατέψουμε την δημιουργία του Θεού το φυσικό περιβάλλον και τον συνάνθρωπο. Για το σκοπό αυτό θα γίνει εκπαίδευση από πυροσβεστική, ερυθρό Σταυρό και από άλλες ενώσεις εθελοντών διασωστών. Θα μπορεί κάποιο μέλος να ενταχθεί σε ένα η και σε όλους τους τομείς που θα σχηματιστούν και να περάσουν από όλα τα σχολεία εκπαίδευσης. Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη-φίλοι Εθελοντές Διασώστες Αγρινίου, την Τετάρτη το βράδυ 8.45 θα υπογράψουν αίτηση με τα στοιχεία τους και την ειδικότητα που είχαν στο στρατό, το επάγγελμα τις γνώσεις που έχουν. Όσοι επιθυμούν να λάβουν κάρτα μέλους να προσκομίσουν μια μικρή φωτογραφία (έστω και έγχρωμη φωτοτυπία φωτογραφίας ταυτότητας ).

Η εθελοντική ομάδα διασωστών Αγρινίου οργανώνεται και ευχόμαστε να είναι αχρείαστη. Αν όμως υπάρξει ανάγκη θα βρεθεί δίπλα στην πολιτική προστασία και την κοινωνία. Κανένας δεν περισσεύει, Σε περιμένουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ