Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου – Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου την Τρίτη 9 Νοεμβρίου.

Τη Τρίτη 9 Νοεμβρίου εορτή του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως, εορτάζει το παρεκκλήσιο του Αγίου, που βρίσκεται εντός του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμή του Αγίου Νεκταρίου. Η αγρυπνία θα αρχίσει τη Δευτέρα το απόγευμα ώρα 8 μ.μ. κατά το αγιορείτικο τυπικό και θα τελειώσει περίπου στη 1:15π.μ.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της αγρυπνίας οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνήσουν ιερά λείψανα ανάμεσα στα οποία θα είναι και τεμάχιο λειψάνου του Αγ. Νεκταρίου καθώς και λείψανα του Νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννου του Βραχωρίου, του Αγίου Ειρηναίου Λουγδούρου, του Αγίου Ιωακείμ του Ιθακήσιου και τεμάχιο λειψάνου από τους σφραγισθέντες της μονής Νταού Πεντέλης. Στους αίνους θα γίνει και χρήση με Μέγα Ευχέλαιο και Μύρο από το λείψανο του Αγίου Δημητρίου.
Η προσέλευση των πιστών θα γίνεται με βάση τα υγειονομικά μέτρα και ολόκληρη η ακολουθία θα μεταδοθεί και στο κανάλι «Κτήμα Ταξιαρχών Αγρινίου» στο YouTube. Την Τρίτη το απόγευμα και ώρα 5:30 θα τελεστεί η παράκληση προς τον Άγιο Νεκτάριο.