Επίσκεψη Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στα Συσσίτια του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

????????????????????????????????????

Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός:
«Συσσίτια απόρων σε όλες τις Ενορίες της πόλεως του Αγρινίου»

Την δημιουργία Συσσιτίων σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς της πόλεως του Αγρινίου ανακοίνωσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, από τα Συσσίτια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.
Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τα Συσσίτια του Ιερού Ναού για να ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιττα των εθελοντριών και των στελεχών που, για 11 χρόνια, διακονούν αυτή την εκκλησιαστική πρωτοβουλία.
Κατά την ομιλία του τόνισε, ότι, όπως μας διδάσκει ο Ευαγγελιστής της αγάπης, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος: «ὁ Θεός ἀγάπη ἐστί». Δεν μας λέει, ότι ο Θεός έχει αγάπη, αλλά ότι ο Θεός είναι αγάπη. Είναι αυτή η ανεξάντλητη και αστείρευτη αγάπη, που στρέφεται προς όλους και τους αγκαλιάζει όλους. Στην παραβολή της Δευτέρας Παρουσίας ο Χριστός είναι σαφέστατος για το κριτήριο της σωτηρίας. Θα κρίνει τους ανθρώπους με γνώμονα την αγάπη. Αν θα έχουν προσφέρει αγάπη στους ελάχιστους αδελφούς Του. Και αυτή η αγάπη πρέπει να γίνει τροφή, να γίνει νερό, ένδυση, επίσκεψη, στήριξη, αποδοχή.
«Αν είμαι σήμερα συγκινημένος» ανέφερε ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός «είναι γιατί σε τούτο τον χώρο, καθημερινά όλοι εσείς, στο πρόσωπο των ελαχίστων αδελφών του Χριστού, προσφέρετε την υλική και την πνευματική έκφραση της αγάπης της Εκκλησίας. Η Εκκλησία διαφοροποιείται από άλλα κοινωνικά συστήματα στήριξης των ευπαθών ομάδων, γιατί δεν προσφέρει μόνο υλική συμπαράσταση, αλλά και πνευματική, με την προσευχή, που γίνεται αποδοχή, συμπόνια, συμπαράσταση και ενδιαφέρον για τους άλλους».
Αυτή η προσπάθεια θα διοχετευθεί, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, σε όλες τις Ενορίες του Αγρινίου, καθώς όλοι οι Προϊστάμενοι των Ναών έχουν κληθεί από την πρώτη Ιερατική Σύναξη να δημιουργήσουν Σπίτια Γαλήνης. «Δεν μπορώ να διανοηθώ, ότι υπάρχει Ενορία που κηρύττει την αγάπη από άμβωνος και δεν μπορεί να την παρουσιάσει με έργο, σε όποιον άνθρωπο την έχει ανάγκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

????????????????????????????????????

Στη συνέχεια ο π. Κωνσταντίνος Καντάνης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και για την στήριξή του στο έργο της Ενορίας και η κ. Ελένη Μάλαινου – Μούρτη έκανε μια εκτενή παρουσίαση της διαδρομής των έντεκα ετών λειτουργίας του Ενοριακού Συσσιτίου. Για τους σκοπούς και την δράση της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών, που διατηρεί ο Ιερός Ναός, μίλησε σχετικά ο εκπαιδευτικός κ. Φώτης Χριστοδούλου.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/1UZEJu1cqV5RnVPT7