Χριστιανική Αγάπη 2023 ” Εορτή Λήξης Πνευματικών Ευκαιριών Αγίου Δημητρίου”

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, με την ευκαιρία της λήξεως των πνευματικών ευκαιριών καθώς και του πέρατος των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης Βραχωρίτης» για την περίοδο 2022- 2023.
Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κκ. Δαμασκηνού, η εκδήλωσε έλαβε χώρα στον περίβολο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου με αφιέρωμα στο αναστάσιμο μήνυμα και στην ελληνορθόδοξη παράδοση.
Περιελάμβανε αναστάσιμους ύμνους από τη βυζαντινή χορωδία ιεροψαλτών της πόλης μας, ψαλμοτράγουδα από το γυναικείο τμήμα βυζαντινής διδασκαλίας της ενορίας και τραγούδια από τη χορωδία όλων των βαθμίδων κατήχησης του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι φιλόλογοι Αθανασοπούλου Έλλη και Κατσιάδα Μαρία εκπροσωπώντας τους εθελοντές καθηγητές του κοινωνικού φροντιστηρίου, ενώ η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Αγγελική Μπιστιντζάνου εκπροσωπώντας τους μαθητές του φροντιστηρίου κατέθεσε την εμπειρία της από τη φοίτησή της στο κοινωνικό.
Ακολούθησε η βράβευση όλων των εθελοντών καθηγητών του κοινωνικού φροντιστηρίου για την περίοδο 2022-2023 από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και Αρχιερατικό Επίτροπο Αγρινίου π. Νεκτάριο Τριάντη, από τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου και από την Αντιδήμαρχο για θέματα πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου.
Με τη παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και οι πρώην υπουργοί κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης και κ. Σπήλιος Λιβανός, καθώς και η πολιτεύτρια κ. Χριστίνα Φούντζουλα. Επίσης μαζί με τον κ. Δήμαρχο Αγρινίου παραβρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι Καλατζής Κωνσταντίνος, Φωτάκης Βασίλειος, Ζώης Κωνσταντίνος, Σκορδόπουλος Δημήτριος και Μαρία Παπαγεωργίου. Παραβρέθηκαν ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Γκρίζης, ο κ. Κωνσταντίνος Βραχωρίτης και ο κ. Κωνσταντίνος Νάκος, συντονιστής εκπαιδευτικού έργου Δυτικής Ελλάδας, καθώς διευθυντές σχολείων και πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωση έκλεισε με δημοτικούς χορούς που συμμετείχαν όλοι οι παραβρισκόμενοι μαζί με το χορευτικό τμήμα της ενορίας και από τη ζωντανή ορχήστρα της ενορίας που απαρτιζόταν από τους Καραγιάννη Πέτρο (μπουζούκι), Ζαχαράκη Παναγιώτη (κιθάρα), Νικόλαο Θεοδωρόπουλο (κλαρίνο), Αναστάσιο Θεοδωρόπουλο (αρμόνιο), Φώτιο Σταματελόπουλο (κρουστά), Ιωάννης Καραγιάννης (λαούτο) και τμήμα παιδιών με κιθάρες.

Η εκκλησία ενώνει τους ανθρώπους και χαρίζει την πολυπόθητη χαρά που όλοι αναζητούμε. Να έχετε όλοι ένα ευλογημένο καλοκαίρι.

Οι καθηγητές που αυτή τη χρονιά δίδαξαν στο κοινωνικό είναι:
Αθανασοπούλου Έλλη Φιλόλογος
Αρκουμάνη Αναστασία Μαθηματικός
Αρωνιάδα Σταυρούλα Φιλόλογος
Γαλανόπουλος Γεώργιος Μαθηματικός
Γερονίκου Ευαγγελία Μαθηματικός
Γεωργάκης Βασίλης Φυσικός
Γεωργοπούλου Βασιλική Φιλόλογος
Γκιρτοβίτη Σοφία Φιλόλογος
Θάνου Αλεξάνδρα Φυσικός
Καντάνη Ζωή Φιλόλογος
Μαμασούλα Μαίρη Χημικός
Μπαζίνη Μαρία Φιλόλογος
Μπαλωμένου Κασσιανή Φιλόλογος
Παπαναστασίου Αλεξάνδρα Φυσικός
Παρασκευαΐδου Ευμορφίλη Φιλόλογος
Σολωμός Βασίλειος Μαθηματικός
Στεργιάκης Σπυρίδων Φυσικός
Σχίζα Ευαγγελία Φυσικός
Τσάμη Ελένη Μαθηματικός
Τσιπάς Γεώργιος Βιολόγος
Τυρπτση Μελπωμένη Φιλόλογος
Σταμάτη Σοφία Φιλόλογος
Σαγάνη Ειρήνη Φιλόλογος
Τσουράπη Παρθενία Φιλόλογος
Φραγγούλης Παναγιώτης Μαθηματικός